Cazare în regiunea Valea Prahovei

Situata pe traseul raului Prahova, regiunea este una dintre cele mai cunoscute si frecventate de turistii care vor sa se relaxeze intr-o zona muntoasa sau sa practice diferite sporturi de iarna. Regiunea turistica ofera toate tipurile de servicii hoteliere, ofertele de cazare Valea Prahovei fiind dintre cele mai variate. Usor accesibila din Bucuresti, zona este asaltata la finalul fiecarui weekend de tursitii care vor sa schimbe peisajul cunoscut cu unul natural si cu aer curat.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

 • Muntii Bucegi
 • Castelul Peles
 • Partia de ski Lalinderu Busteni
 • Partii de ski Predeal, Azuga si Sinaia

 • Pestera de Gheata - Piatra Mare
 • Manastirea Caraiman
 • Castelul Cantacuzino Busteni
 • Salina Slanic Prahova

 • Cascada Tamina
 • Casteulul Iulia Hasdeu
 • Muzeul Cinegetic Posada
 • Cazio Sinaia
 • Stancile din Poiana Stanei

 • Biserica Domneasca Busteni
 • Manastirea Sinaia
 • Gara Sinaia
 • Monumentul "Ultima Grenada" Busteni
 • Manastirea Cheia

Pensiuni și Hoteluri din Valea Prahovei

Zona turistică a Valea Prahovei vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Azuga

Azuga

Pensiuni și vile
Cazare Breaza

Breaza

Hoteluri și Vile
Cazare Bușteni

Bușteni

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Poiana Țapului

Poiana Țapului

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Predeal

Predeal

Pensiuni și vile
Cazare Sinaia

Sinaia

Hoteluri și Vile
Cazare Timișu de Jos

Timișu de Jos

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Valea Doftanei

Valea Doftanei

Cazare la vile si pensiuni

Despre istoria zonei

 Valea Prahovei sa intinde pe suprafata a doua judete vecine, judetul Brasov si Prahova. Cu o lungime de aproximativ 50 km, pe directia Nord - Sud, cu un ax hidrografic dat de raul Prahova, este una dintre cele mai cautate regiuni turistice din Muntii Carpati. Daca plecati din Bucuresti, trebuie sa urmati DN1, iar din Rasnov urmati DN 73A pana la Predeal si nu aveti cum sa ratati aceasta frumoasa vale. Localitatiile Campina, Breaza, Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal pe care le veti descoperi sunt statiuni turistice de interes national si international.

  Valea Prahovei incepe efectiv de la Piatra Mare si formand unul dintre defileele cele mai frumoase si impresionante din Romania, intre localitatile Predeal si Campina. Acest peisaj se caracterizeaza prin peretii stancosi si abrupti al Bucegilor, ajungand la inaltimi de peste 1.000 m, nivel fata de Valea Prahovei.
Clima zonei difera de pozitia nordica fata de cea din sudul zonei. Daca in partea nordica avem o clima mai aspra, de munte, cu vanturi care se fac simtite pe directia nord , nord - est, in sud putem spune ca avem o clima temperat continetala de silvosptepa, cu mai multe dealuri si coline. De retinut este faptul ca cea mai friguroasa luna este ianuarie iar cea mai calduroasa este luma iulie. Media anuala a temperaturilor este cuprinsa intre 10 si 20 gr C, in functie de locatie, atitudine si starea vremii.

Oferte si conditii cazare Valea Prahovei

  Cadrul natural montan si clima specifica zonei fac ca aceasta regiune turistica sa fie la mare cautare printre iubitorii sporturilor din sezonul rece, dar si pentru cei care doresc sa bata cu picioarele potecile marcate ale traseelor montane. Posibilitatile de cazare Valea Prahovei se dovedesc uneori insuficiente, chiar daca zona este foarte bine reprezentata de pensiuni, hoteluri, vile, cabane si case de vacanta, locuri de campare, bongalowri.

    Puteti alege una dintre pensiunile din Valea Prahovei care sa aiba mai multe facilitati ca: piscina interioara, un centru spa sau salon de masaj, sauna, restaurant, loc de joaca interior pentru copii, parcare gratuita, wifi gratuit si functional, etc. Majotiratea unitatilor de cazare dispun de camere cu bai proprii cu tv, pat confortabil si apa rece / calda. Toate pensiunile de aici sunt situate intr-un cadru natural montan, din care puteti vedea principalele puncte de atractie turistica, fie ca sunt varfurile de munti sau partiile de ski.

Obiectivele turistice ale zonei sunt in mare masura formatiunile naturale, dar se pot vizita si cateva dintre obiectivele religioase, culturale si istorice.

 

Pensiuni Valea Prahovei

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.