Cazare în zona Valea Oltului

Cu peisaje montane sapate printre munti de-a lungul milenilor de raul Olt, Valea Oltului incanta privirea turistilor chiar daca doar din automobile in mare viteza. Cea mai spectaculoasa portiune este defielul Oltului printre care soseaua este lipita de pereti stancosi si abrupti, iar imediat se face trecerea pe viaducte in curbe alaturi de un trafic intens.
Ofertele de cazare Valea Oltului sunt variate, de la hoteluri confortabile cu vedere spre munti pana la pensiuni si cabane de munte, cu preturi decente pentru turistii greu incercati de pandemia mondiala.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

 • Mânastirea Cozia
 • Parcul National Cozia
 • Manastirea Frasinei
 • Castru Roman Arutela

 • Schitul Ostrov
 • Manastirea Stanisoara
 • Manastirea Cornetu
 • Manastirea Turnu

 • Manastirea Govora
 • Episcopia Sf Nicolae
 • Schitul Pahomie
 • Schitul Iezer
 • Manstirea Bistrita

 • Manastirea Polovragi
 • Schitul Jgheaburi
 • Manastirea Saracinesti
 • Schitul Dobrusa
 • Manstirea Dintr-un Lemn

Pensiuni și Hoteluri din zona Valea Oltului

Zona turistică a Valea Oltuluiului vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Băile Govora

Băile Govora

Pensiuni și vile
Cazare Băile Olănești

Băile Olănești

Hoteluri și Vile
Cazare Brezoi

Brezoi

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Căciulata

Căciulata

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Călimănești

Călimănești

Pensiuni și vile
Cazare Costești

Costești

Hoteluri și Vile
Cazare Ocnele Mari

Ocnele Mari

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea

Cazare la vile si pensiuni

Istoria zonei

 Cu o istore cunoscuta din timpuri stravechi, Valea Oltului a devenit o atractie turistica indiferent de anotimp. Cu paduri de cofiere si foioase, crestele muntilor pot fi zariti dupa fiecare curba a drumului european. Turistii pasionati de drumentii in aceste zone vor fi placut surprinsi de traseele superbe dar dificile uneori, mai ales pe masivul Cozia. Pentru cei cu familii si copii, puteti vizita Cascada Lotrisor, pe care o veti gasi foarte usor dupa cativa km de la Calimanesti spre Sibiu.
Una dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului este Manastirea Cozia. Recunoscuta la nivel national dar si international, sfantul lacas de cult are o istorie bogata de la constructia sa din 1300 de catre domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran. In orasul Calimanesti veti putea vizita singura insula pe care este inaltat un alt locas de cult, Schitul Ostrov prin anul 1500 de catre domnitorul Neagoe Basarab, la fel ca Manastirea Curtea de Arges. Schitul este cunoscut ca primul schit de calugarite din tara noastra. Aici au trecut la calugarie mama lui Mihai Viteazu si sotia domnitorul Neagoe Basarab.

  La numai cativa km spre nord, intalnim pe malul stang al Oltului, Castru Roman Arutela, dupa barajul Hidroelectrica. Se spune ca acest loc de refugiu pentru soldatii Romei, au fost construit cu ajutorul arcasilor sirieni, in apropierea unei asezari dacice prin anul 130 en. O mica parte din constructie a ramas in picioare, fiind distrusa partial de inundatiile raului Olt de-al lungul milenilor, dar si de localnici care au ales sa-si contruiasca fundatiile de la case din pietrele castrului. Ca suprafara, cetatea romana era de cateva ori mai mare decat se vede in prezent, cel mai bine pastrandu-se portile de la intrarea in castru cu cele doua turnuri. Se accesa ' de pe drumul spre Sibiu, unde faceti prima la dreapta in giratoriu si opriti dupa ce veti trece barajul pe dreapta sau pe stanga drumului.
Unele dintre cele mai bogate oferte de cazare le veti gasi in aceasta zona la hoteluri si pensiuni Valea Oltului.

  Valea Oltului si in principiu tot judetul Valcea are un numar mare de biserici istorice raportat la densitatea populatiei. Daca doriti sa va tratati, o puteti face la statiunile balneoclimaterice Baile Govora, Calimanesti, Caciulata sau Baile Olanesti. Nu uitati nici de Ocnele Mari unde strandurile cu apa sarata si Salina Ocnele Mari va asteapta sa le vizitati.
Pentru iubitorii sporturilor de iarna, va recomandam statiunea de ski Lacul Vidra, deschisa din 2012, fiind unul dintre cele mai performante domenii schiabile din tara noastra. Cu o lungime totala a partiei de aproximativ sase km, masurata de la baza pana la Vf Bora. Tot aici veti gasi oferte de cazare Valea Oltului care vor satisface orice turist.

Daca doriti sa vizitati Muzeul Satului Valcea de la intrarea in municipiul Ramnic Valcea, veti avea de parcurs aproximativ 8 ha cu case aduse special din toata Tara Romaneasca. Casele sunt foarte bine conservate, se pot vizita si in interior, plimbarea fiind o placere pe timpul verii. Se poate vizita si casa memoriala lui Anton Pann, dar aceasta este localizata in Ramnicu Valcea, chiar in centrul orasului.

 

Pensiuni Valea Oltului

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.