Cazare în regiunea Transilvania

O regiune aparte, cu o istorie zbuciumata de-a lungul secolelor de existenta, care atrage foarte multi turisti din cele mai indepartate colturi ale tarii dar si din strainatate.
Fie ca dorim un sejur scurt sau o vacanță, ofetele de cazare Transilvania sunt pentru toate tipurile de bugete, in majoritatea cazurilor. Drumurile de acces sunt foarte bune, putand traversa cu usurinta toata regiunea turistica daca situatia o cere.
Ofertele de cazare sunt adaptate conditiilor si specificul locatiei unde doriti sa ajungeti. Pensiunile sunt forma cea mai comuna de cazare, urmand in deaproape vilele si hotelurile, vile tinand lanterna rosie a clasamentului.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

 • Muntii Bargau
 • Muntii Caliman
 • Pestera 'Izvorul Tausoarelor'
 • Pestera 'Jgheabul lui Zalion'

 • Pasul Tihuta
 • Muntii Tiblesului
 • Pestera Magliei
 • Cheile si Valea Bistritei Ardelene

 • Lacul Lala Mare
 • Lacul Colibita
 • Piatra Fantanelor-langa Pasul Tihuta
 • Valea Vinului-statiune balneoclimaterica
 • Turnul Dogarilor-Bistrita (1465-1575)

 • Biserica ortodoxa-Bistrita (1270-1280)
 • Biserica-Beclean (sec. XV)
 • Biserica evanghelica-Dumitra (1488)
 • Biserica-Rodna (sec. XIII)
 • Ruinele cetatii Rodnei-Rodna (sec. X)

Pensiuni și Hoteluri din Transilvania

Zona turistică a Transilvaniei vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Alba Iulia

Alba Iulia

Pensiuni și vile
Cazare Brașov

Brașov

Hoteluri și Vile
Cazare Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Colibița

Colibița

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Cristian

Cristian

Hoteluri și Vile
Cazare Deva

Deva

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Florești

Florești

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Hațeg

Hațeg

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Hunedoara

Hunedoara

Hoteluri și Vile
Cazare Poiana Brașov

Poiana Brașov

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Sighișoara

Sighișoara

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Turda

Turda

Cazare la vile si pensiuni

Despre istoria zonei

 Ardealul sau Transilvania este o regiune istorica si geografica pe care o gasim in interiorul arcului carpatic. Din punct de vedere geografic, Transilvania este un platou inalt, delimitat in sud de Tara Romaneasca prin lantul Carpatilor Meridionali si in est de Moldova prin Carpatii Orientali. La nord se invecineaza cu Ucraina iar in zona vestica are granita cu Ungaria.

  Regiune turisica cu multe obiective de vizitat, in special cetati medievale, bine conservate alaturi de alte sute de atractii, dar si culturile diferite ale populatilor autohtone, face ca aceasta zona sa fie unica in Romania. Influenta sasa se resimte puternic mai ales in cele mai importate cetati medievale: Sibiu, Brasov, Sighișoara, Cluj-Napoca, Sebes, Bistrita si Mediaș. Cu un sistem de fortificare vechi si mai ales unic in Europa, bisericile sasesti se regasesc in numar de 200, fiind pastrate foarte bine pana in zilele noastre.

  Istoria zbuciumata a Transilvaniei, ce s-a derulat pe aceste meleaguri, a facut ca marile imperii sa-si doreasca bogatiile naturale si pamanturile de aici. Daca inaintea Imperiului Roman, Transilvania apartienea de Dacia, aceasta din urma a pierdut o serie de razboaie ce s-au soldat cu cedarea unei parti din terioriul de peste munti. Nici Regatul Ungariei nu a ocolit Transilvania, si nici Imperiul Austriac.

  Pentru o perioada de 170 ani, incepand cu 1526, Transilvania a fost stat independent sub numele de Principatul Transilvaniei. Iar pe la 1867 a intrat sub administratie hasburgica, condusa de la Viena prin administratorii.

  Cand ne referim la Transilvania, in sensul general al cuvantului, ne gandim la teritoriul de la nord de Carpatii Meridionali, la vest de Carpatii Orientali, incluzadn si Maramuresul, Crisana, Satmar si Banatul. Aceast sens general se poate explica prin evolutia complexa a regiunii, istoria si politica de dupa ocuparea a trupelor romane pana in prezent.
Cu o suprafata de peste 42% din totalul suprafetei Romaniei si insumand peste 100.290 km2, incluzand si Maramuresul, Satmar, Crisana si Banatul, Trasilvania se regaseste in urmatoarele judete: Sibiu, Satu-Mare, Salaj, Mures, Hunedoara, Harghita, Covasna, Cluj, Brasov, Bistrita-Nasaud si Alba.

  Avand in vedere ca obiective turistice sunt ambundente si foarte variate, va recomandam sa stabiliti de la inceput ce anume doriti sa vizitati, timpul alocat vacantei si nu in ultimul rand studiati ofertele de cazare Transilvania.

Pensiuni Transilvania

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.