Cazare în zona Mărginimea Sibiului

O zona istorica unica in tara noastra, cu o mostenire culturala, etnilogica si arhitecturala aparte, situata in partea sudica a Transilvaniei cu Tara Romaneasca, la nici 20 de km de municipiul Sibiu. Ofertele de cazare Mărginimea Sibiului sunt variate, de la pensiuni si vile la moteluri si case de vacanta.
Daca veniti de pe Transalpina din partea sudica se ajunge in satele din Mărginimea Sibiului. De pe valea Oltului se poate ajunge in aceasta zone deosebită, prin municipiul Sibiu sau prin Sadu si Cisnadie. Din Alba Iulia se poate accesa E 81 prin Sebes, Miercurea Sibiului. La finalul anului 2019 drumul judetean care leaga principalele localitati din Marginimea Sibiului au fost realibilitate cu fondurile Consiliului Judetean. Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

  • Partia de ski Paltinis
  • Lacul Fara Fund
  • Rezervatia naturala Arpasei
  • Castelul Turnu Rosu

  • Schitul Paltinis
  • Cetatea Calnic
  • Manastirea Cartisoara
  • Manastirea Brancoveanu

Pensiuni și case de vacanta din Mărginimea Sibiului

Zona turistică Mărginimea Sibiuluiului vă oferă prin pensiuni, vile, case de vacanta, moteluri, cabane si alte tipuri de unitati hoteliere locale, o varietate mare de servicii de cazare la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică minunată.

Cazare Gura Râului

Gura Râului

Pensiuni și vile
Cazare Râu Sadului

Râu Sadului

Vile si case traditionale
Cazare Rășinari

Rășinari

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Sibiel

Sibiel

Cazare la vile si pensiuni

Istoria zonei

 Un loc unde turismul de agrement, turismul montan si agroturismul se imbina perfect, iar folclorul autentic precum si costumele populare care au un farmec aparte mai ales in zilele de sarbatoare. indeletinicirile mocanilor sau măgurenilor cum se mai numesc localnicii acestor pamanturi, isi transmit din generatie in generatie atat datinile dar si merseriile legate in principal de cresterea ovinelor.

  Zona turistica este compusa din 18 localitati: Sadu, Boita, Rau Sadului, Talmacel, Talmaciu, Rasinari, Gura Raului, Poplaca, Orlat, Sibiel, Fantanele, Vale, Gales, Saliste, Tilisca, Poiana Sibiului, Rod si un in ultimul rand Jina.

  Una dintre cele mai vechi asezari din aceasta zona este cunoscuta sub numele de Riuetel atestata documentar in anul 1204, astazi orasul Cisnadie. Au fost si alte asezari descoperite si atestate din anii 1318 Talmaciu, 1322 Orlat si 1354 Saliste. Aceste locuri istorice faceau parte din 'feude' care impreuna cu Tara Fagarasului erau daruite principilor Valahiei de regele Ungariei. In sec al XVIII lea, imparateasa Maria Theresia a infiinta Regimentul 1 de granita din Orlat, un eveniment important al acelei vremi.

  Traditia se pastreaza si se transmite din generatie in generatie cu mare grija. Chiar si astazi, portul costumului traditional, de culoare alb-negru, cu palarie rotunjita pentru barbati si un batic negru pentru femei, este o atractie etnografica de care s-a auzit departe in Europa. Pe langa oierit, pictura pe sticla a devenit o traditie, care a inceput o data cu dezvotarea acestui mestesug de catre autoritatile austriece.
Casele traditionale au o arhitectura săseasca sunt constructii impunatoare, mari, intotdeauna cu curte interioara inchisa pe toate laturile. Materilele folosite la constructii era lemnul, dar o data cu apartia metodelor moderne, in ultima suta de ani, lemnul fost inlocuite treptat cu caramida.

 Una dintre cele mai frumoase atractii turistice din Mărginime este biserica din zona Saliste, o biserica romaneasca din lemn care este datata din anul 1674. Daca doriti sa vizitati mai multe biserici vechi construite tot din lemn, atunci trebuie sa ajungeti la bisericile din Poiana Sibiului, Fantanele sau Talmacel.
Tot in zona sunt si muzee ale satului si case memoriale in Saliste si Rasinari. Muzeu al icoanelor picatate pe sticla se afla in Sibiel, iar la Tilisca puteti admira urme ale civilizatilor dacice.

 Pe aceste meleaguri s-au nascut persanalitati de talie nationala si internationala: Octavian Goga, Emil Cioran, Inocentiu Micu-Klein, Andrei Otetea, Samuel Micu, Onisifor Ghibu si Dumitru Rosca.

Cazare Mărginimea Sibiului la pensiuni

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.