Cazare în zona Maramureș

Una dintre cele mai cunoscute culturi populare este a tarii Maramuresului care prin originalitatea si specificul local puternic s-a pastrat vie de-a lungul secolelor. In zona turistica a Maramuresului gasim aceaste culturi originale pastrate de oamenii locului atat in firea lor deosebita cat si izolarea relativa de tip geografic, in arcul nordic a muntilor Carpatilor, fiind inconjurat de munti cu paduri dese si ierni aspre.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

  • Baia Mare
  • Borsa
  • Sighetul Marmatei
  • Parcul National Muntii Maramuresului;

  • Baia Sprie
  • Viseu de Sus
  • Ocna Sutag
  • Cavnic
  • com. Botiza
  • com. Ieud

Cazare Maramureș la pensiuni si hoteluri

Zona turistică a Maramureșului vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Bârsana

Bârsana

Hoteluri și Vile
Cazare Borșa

Borșa

Pensiuni și vile
Cazare Cavnic

Cavnic

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Moisei

Moisei

Pensiuni și vile
Cazare Ocna Șugatag

Ocna Șugatag

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Poienile Izei

Poienile Izei

Hoteluri și Vile
Cazare Sighetu Marmației

Sighetu Marmației

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Vișeul de Sus

Vișeul de Sus

Cazare la vile si pensiuni

Despre istoria Maramureșului

 In aceste conditii s-au dezvoltat cultura lemnului care a facut inconjurul Pamantului pentru frumusetea mestesugului dar si pentru bunatatea si tradiile pe care locuitorii Maramuresului le-au lasat mostenire generatiilor care urmau. Tot in aceste locuri cu mare incarcatura culturala si istorica erau vazute ca un capat de tara, dincolo de munti locuind popoarele slave.

  In zona turistica a Maramuresului gasim nealterate datini stravechi care s-au pastrat foarte bine de-a lungul timpului, iar dansurile, cantecele, portul taranesc, mancarurile dar si olaritul si mestesugul lemnul la casele, portile, bisericile, troitelor sau altor obiecte utile ca pecetarele sau fusele cu zurgalai au prezentat interes de studiu pentru foarte multi etnografi din tari indepartate dar si sursa de adminiratie si inspiratie pentru turisti si artisti populari.

  Graiul maramuresean, unic in splendoare sa, este unul dintre cele 5 subdialecte de baza ale vechii limbi dacoromane. In prezent inca mai este folosit in zona Maramureșului istoric, in satele Cosau, Mara si Iza, dar putin si pe Valea Apsei si Valea Vișeului.

    Pe langa mare poet roman, reamintim si de Nicolae Labiș si Ciprian Porumbescu, omniprezenti prin spiritul localnicilor inclinati spre cultura proprie, si carora le face placere sa o pastreze nealterata din generatie in generatie.

  In Maramureș totul se leaga perfect atunci cand vine vorba de cultura, portul popular si traditii stravechi, indeletinicirile maramuresenilor dar si delicatesele culinare, care sunt specifice zonei. Va recomandam in cel mai calduros mod, sa incercati produsele locale, care sunt la mare cautare printre turisti. Incercati palinca de prune inainte si dupa o masa copioasa. Efectul este de durata! :)

Cele mai importante orase si localitati din Maramureș sunt: Baia Mare, Ocna Șugatag, Cavnic, Sighetu Marmației, Borsa, Vișeul de Sus si Baia Mare. Incercati ofertele de cazare Maramureș si veti avea un concediu minunat.

Pensiuni Maramureș

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.