Cazare în zona Litoralului

  O vacanta la malul marii este o placere atunci cand reusesti sa gasesti o oferta de cazare Litoral pentru bugetul alocat de tine. Sunt sigur ca vei alege una din miile de pensiuni, vile sau din sutele de hoteluri care isi asteapta an de an turistii.
Inainte de toate hotareste-te asupra locatiei deoarece ai de ales dintre Eforie Nord, Mamaia, Costinești, 2 Mai, Vama Veche, Mangalia, Constanța, Saturn, Eforie Sud dar si alte cateva statiuni.
Majoritatea statiunilor de pe malul Mării Negre oferă la modul general, majoritatea tipurile de unitati pentru turisti: vile, pensiuni, hoteluri,case de vacanta, cabanute, hosteluri, apartamente, complexuri turistice, sau camere de inchiriat, hanuri, garsoniere, motel, tabere pentru copii, sate de vacanta si locatii pentru camparea rulotelor sau corturilor. Cu toate aceastea, uneori numarul locurilor de cazare in unitatile hoteliere sunt insuficiente uneori in plin sezon. Rezervarile din timp pentru o pensiune sau pentru o camera de hotel este obligatorie, in cazul in care va doriti sa petreceți un concediu relaxant pe malul Mării Negre.

Pensiuni și Hoteluri din zona Litoralului

Zona turistică a Litoralului vă oferă cazare la pensiuni și hoteluri, o varietate mare de servicii hoteliere la prețuri pe măsură. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare 2 Mai

2 Mai

Cazare pensiuni si hoteluri
Cazare Constanța

Constanța

Hoteluri și Vile
Cazare Corbu

Corbu

Hoteluri și Vile
Cazare Costinești

Costinești

Cazare la vile
Cazare Eforie Nord

Eforie Nord

Pensiuni
Cazare Eforie Sud

Eforie Sud

Cazare la vile
Cazare Jupiter

Jupiter

Vile si Hoteluri
Cazare Mamaia

Mamaia

Vile si Hoteluri
Cazare Mamaia Nord

Mamaia Nord

Oferte Hoteluri si pensiuni
Cazare Mangalia

Mangalia

Hoteluri
Cazare Năvodari

Năvodari

Hoteluri
Cazare Neptun

Neptun

Hoteluri
Cazare Saturn

Saturn

Pensiuni si vile
Cazare Techirghiol

Techirghiol

Pensiuni si vile
Cazare Vama Veche

Vama Veche

Pensiuni si corturi
Cazare Venus

Venus

Pensiuni si corturi

Despre Litoral

 Una dintre cele mai cunoscute statiuni este Mamaia datorita dimensiunei plajei lata de 250 metri si lunga de 8 km dar si pentru capacitatea de cazare mare pe care o are statiunea fata de alte statiuni de la malul marii. Alte monumente ale naturii care merita sa fie vazut cand sunteti cazati la Marea Neagra sunt: Delta Dunarii, Limanele Razim-Sinoie, Insula Popina sau Pesterile de la Cheile Dobrogei. Sunt si monumente istorice precum Cetatea Histria, Muzeul de Istorie si alte obiective turistice alei zonei.

  Clima de la malul Marii Negre este una de tip temperat continentala avand unele particularitati in stransa legatura cu pazitia geografica si de componentele fizico-geografice ale zonei. Litoralul românesc se intinde pe o lungime de 245 km si este alcaturit din coasta dobogeana, complexul Razim-Sinoe si in parte de nord de Delta Dunarii. Coasta dobrogeana este formata din zone ce alterneaza intre ele, de limane, plaje si faleze, intinzandu-se pana la granita bulgara.
 Cu o medie de 2.500 de ore de stralucire a soarelui, litoralul romanesc este pe acelasi loc cu coastele dalmate din Croația si foarte apropiata de valoarea de stralucire a coastelor meditaraneene.

 

  Umiditatea asigura reglarea incalzirii aerului datorita faptului ca evaporarea apei din Marea Neagra este un fenomen permanent.
De altfel, temperaturile medii anuale se inscriu cu valori peste media pe Romania si ating usor +11oC. Brizele sunt o caracteristica bine-cunsocuta de toti turisti Litoralului Romanesc si se pot resimti atat ziua cat si noaptea.

  Daca va intereseaza istoria acestor locuri, trebuie sa stiti ca asezarile umane au existat din cele mai vechi timpuri pe aceste meleaguri. Una dintre culturile cele mai bine reprezentate a fost cultura Hamangia cu statuia "Gânditorul" descoperita de o echipa de arheologi la Cernavadă. Avand o importanta comerciala si strategica deosebita, de-a lungul istoriei, nenumarate armate s-au perindat pe aici. Incepand cu grecii in secolele VI inaintea erei noastre, persii, romanii si bizantinii. Mult mai tarziu, imperiul otoman a pus stapanire pe toate porturile de la gurile Dunării.

Principala ocupatie a vechilor localnici a fost pescuitul, care nu s-a mai redresat dupa 1980 din motive de supraexploatare a stocurilor de peste de-al lungul tarmului, disparitiei zonelor de reproducere, poluare, turbiditatii si a aluvionarii datorita proiectelor ingineresti aplicate doar din punct de vedere tehnic. Astfel mediul marin a fost afectat ireversibil, fortand ca pecariile sau cherhanalele ramase sa-si inceteze activitatea dupa anii 1990.

Cazare Litoral

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.