Cazare în zona Lacul Izvorul Muntelui

Un obiectiv turistic care merita vizitat macar o singura data in viata. Lacul Izvorul Muntelui sau Lacul Bicaz este cel mai mare lac artificial pe un rau interior din tara noastra si are o forma alungita pe directia nord-vest sud-est.
De asemenea, este usor accesibil si feroviar in partea de sud a Lacului. Calea principala de acces este DN15 pe portiunea Bicaz - Poiana Largului. Este o sosea care serpuieste in urcare pe coronamentul barajului, pante care se termina in partea stanga a lacului. Drumul se continua pana pe partea dreapta a barajului, trecand peste viaductul din Poiana Largului si se intersecteaza cu DN17B ce coboara de la Vatra Dornei. Pentru soseaua Bicaz - Largu, intretinerea si exploatarea sa prezinta dificultati importante avand in vedere, alunecarile de teren, prabusirile sau eroziunea torentiala.
Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

 • Masivul Ceahlau
 • Cheile Bicazului
 • Piatra Teiului
 • Padurea Secu
 • Statiunea Durau
 • Manastirea Durau

 • Palatul Cnejilor
 • Platoul Comarnicului
 • Manastirea Bihalnita
 • Schitul Pahonie cel Mare
 • Manastirea Petru Voda
 • Biserica de lemn din Galu

Pensiuni Lacul Izvorul Muntelui

Zona turistică Cheile Bicazului vă oferă prin pensiunile și vile locale, o varietate mare de servicii de cazare la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Bicaz

Bicaz

Oferte de pensiuni ieftine
Cazare Bistricioara

Bistricioara

Case și cabane
Cazare Hangu

Hangu

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Izvorul Muntelui

Izvorul Muntelui

Pensiuni și vile

Despre istoria zonei

  Cu o suprafata de 33 km2 si o cantitate de apa aproximativa de 1250 milioane de m3, alimenteaza hidrocentrala de 210 MW. Lacul are o lungime de 35 km si 71 km in perimetru, pe malul sau nordic-estic de soseaua nationala DN15 care face legatura intre Toplita si Piatra Neamt. Cel mai apropiat oras de Lacul Izvorul Muntelui este orasul Bicaz la doar 4 km.
Barajul lacului uneste doua varfuri de munti, Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei. A fost construit intre 1950 - 1960 si are o inaltime maxima de 127 m si lungimea de 435 m la coronament. Din punct de vedere geologic, barajul este situat pe un teren cu gresii silicioase in general, in proportie mai mica fiind prezente si sisturi argiloase si straturi de conglomerate.
Lacul Izvorul Muntelui face parte dintr-un peisaj montan deosebit de frumos, cu un climat moderat si o temperatura medie anuala de 7 - 7,5oC, cu ierni blande la o temperatura media de -4/-5oC si veri moderat de calde undeva la 16oC.
In anul 2000 a fost delarata o zona protejata cu statut de rezervatie acvatica de 150 hectare chiar pe malul drept al acumularii, in zona Izvorului Alb.

  In apele lacului gasim o fauna bogata in specii de pesti precum: clean, babusca, moioaga, lostrita, mreana, oblite, pastrav indigen, scobar, porcusor si platica.
  Pe malul opus rezervatiei naturale, adica pe malul stang, in localitatea Potoci, se gaseste si Statiunea de Cercetari Biologice "Petre Jitariu" ce apartine de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Mica statiune are in dotare un batiscaf pentru diverse cercetari subacvatice, pe care cunoscutul oceanograf Jacques-Yves Cousteau l-a vizitat.

  Tot pe malul stang, in imediata apropiere de barajul care gestioneaza apa lacului, se afla si un port turistic. Turistii pot sa aleaga dintre salupe, vaporase, hidrobiciclete pentru agrement si relaxare in concediul sau vacanta lor. Plimbarea cu vaporasele sunt principala atractie pentru turistii care sosesc aici.

  In Bicaz se poate ajunge si din Transilvania, pe DN12C care coboara din Pasul Pangarati. Pe calea ferata, accesul se face prin gara Bicaz la capatul magistralei 509. Cele mai apropiate aeroporturi se alfa la Bacau 86 km, Iasi 156 km si Targu Mures 173 km.

Cazare Lacul Izvorul Muntelui

Cazarea pentru Lacul Izvorul Muntelui se poate regasi pe ambele maluri ale lacului, in pensiuni agroturistice si case de vacanta sau hoteluri. Preturi de nivel mediu pentru cazarea turistilor care doresc sa viziteze Lacul Izvorul Muntelui. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.