Cazare în zona Crișana

 Zona Crișana este o provincie cu o bogată istorie situată și in zilele noastre atât pe teritoriul României cât și pe teritoriul Ungariei. Delimitarea naturală este făcută la vest de râul Tisa, la est de Munții Apuseni, la sud de râul Mureș și la nor de râul Someș.
După împărțirea ținutului Crișanei în anul 1920 între România și Ungaria, Crișana este alcătuită în partea românească din județul Bihor și în cea mai mare parte a județului Arad. Localitatea Oradea este capitala tradițională a provinciei Crișana. Cele mai importante orașe ale acestei regiuni sunt: Arad, Salonta, precum și Debrețin, Bichisciaba și Giula.
 Mai jos enumerăm cele mai importante obiective turistice:

  • Statiunea Băile Felix
  • Stațiunea Băile 1 Mai
  • Cetatea Siria
  • Cetatea Șoimos

  • Casteulul Curtici
  • Cetatea Aradului
  • Cetatea din Oradea
  • Cetatea Agris

Pensiuni și Hoteluri din Crișana

Zona turistică a Crișanei vă oferă prin pensiunile și hotelurile locale, o varietate mare de tipuri de cazare Crișana la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Arad

Arad

Hoteluri si pensiuni
Cazare Băile 1 Mai

Băile 1 Mai

Cazare la vile si pensiuni
Cazare Băile Felix

Băile Felix

Pensiuni și vile
Cazare Cordău

Cordău

Pensiuni și vile
Cazare Haieu

Haieu

Pensiuni și vile
Cazare Ineu

Ineu

Pensiuni și vile
Cazare Oradea

Oradea

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Sânmartin

Sânmartin

Pensiuni și Vile

Istoria zonei

 Zona Crișana este o provincie cu o bogată istorie, incadrata geografic la est de Muntii Apuseni, la vest de raul Tisa, la nord de raul Someș si la sud de raul Mures. De fapt, Crișana se intinde atat in Romania cat si in Ungaria, dar dupa impartirea teritoriului in 1920 intre cele doua state vecine, zona se intinde in judetul Bihor si intr-o mare parte din judetul Arad. Municipiul Oradea este capitala traditioanala a zonei, cele mai importante orase fiind: Arad, Salonta si din Ungaria, Debrețin, Bichisciaba si Giula. Principalele atracții turistice sunt Băile 1 Mai, Băile Felix dar și Cetatea de piatră Siria, Cetatea de piatră Șoimos, Castelul Curtici și Cetatea Aradului.

 Traditia istorica a Crișanei are canteva milenii vechime, iar descoperirile facute in aceasta zona reafirma istoria cunoscuta din vechime. Daca ati ajuns pe aceste meleaguri, va recomandam sa vizitati una dintre cele mai impunatoare monumente, Cetatea Oradea ce a fost ridicata in secolul XI.

  De altfel, in satul Soimos, se afla o cetate ce merita vizitata. Construita a XIII lea pe malul drept al raului Muresului isi asteapta vizitatorii chiar si in trecere. Nici cetatea de piatra Siria, cetatea Agris sau/si castelul Bohus din judetul Arad, nu trebuiesc uitate. Sunt locuri pline de istorie care au propria poveste ce trebuie aflata de fiecare dintre turisti.
In topul obiectivelor turistice se afla bine-cunoscuta ceteate a Aradului, datata din sec XVIII a fost construita in timpul domniei Mariei Tereza. Locatia este una fortificata, in forma de stea cu sase colturi si care a servit mai multor scopuri administrative, sau inchisoare militara pana in 1918. Dupa al doilea razboi mondial, in cetate era stationata o unitate de tancuri sovietice pana in 1958. In prezent in cetate se afla Batalion Mixt Romano-Ungar de Mentinere a Pacii.

  Formele de relief din Crișana sunt diversificate si cu multe cursuri de apa ce strabat zona pe distante mari. Cursurile de apa principale ale zonei sunt Crisul Alb, Crisul Negru, C. Repede si Barcaul. Lacurile se regasesc si ele in aceasta zona geografica, precul Pețea, Madaras si Cefa. Raul Mures delimitieaza regiunea Crisana de regiunea Banat. Cand vorbim de munti, zona de oferta varful Bihorului de 1849 m, vf. Carligati la 1693 m si vf Budeasa la 1790. Preponderente sunt campiile, precum Campia Aradului, C. de Vest si Dealurile de Vest.

Pensiuni Crișana

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.