Cheile Bicazului

  Una dintre cele mai frumoase creații ale naturii în țara noastră sunt Cheile Bicazului. Situat in zona central-nord-estică a României în lanțul central al Carpaților Orientali, pe suprafața a două județe, Neamț și Harghita, Cheile Bicazului sunt o atracție turistică deosebită pentru majoritatea turiștilor care iubesc natura în toată spledoarea ei.

 În acestă zonă turistică atragătoare, aveți multiple posibilități de agrement: de la trasee și drumeții in zonă pana la plimbările cu barca pe Lacul Roșu. Pensiunile din zona Cheile Bicazului vă oferă cazare la un nivel european și la prețuri decente in majoritatea cazurilor.
  Cu o lungime de 6 km, C.B. si peste o suprafata de 6.000 de hectare, fac legatura intre zonele Moldovei si Transilvaniei, strabatute fiind de soseaua DN12C, ce leaga orasele Bicaz de Gheorghieni.Puteti ajunge in zona aceasta de la Miercurea-Ciuc prin Gheorghieni sau Toplița prin Gheor. sau cu un ocol pe langa Durau. Din partea estică, puteti ajunge din Suceva , Tărgu-Neamț, Piatra-Neamț si Tarcău. Daca calatoriti din sud-est, din Bacau puteti ajunge la P-Neamț si de acolo este foarte simplu de atins destinatia.

Pensiuni Cheile Bicazului

Zona turistică Cheile Bicazului vă oferă prin pensiunile și vile locale, o varietate mare de servicii de cazare la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Bicazu Ardelean

Bicazu Ardelean

Oferte de pensiuni ieftine
Cazare Lacul Rosu

Lacul Roșu

Pensiuni și vile
Cazare Tarcău

Tarcău

Case și cabane

Istoria locului

  Cheile Bicazului sunt situate in nord-estul tarii, in partea centrala a Muntilor Hășmaș, la granita judetului Neamț cu Harghita. Aceste chei sunt sapate de parcursul milioanelor de ani in calcare jurasice de apele care au trecut tot timpul pe aici. Raul Bicaz isi face loc si astazi pe axul principal al acestor vai inguste.

De asemenea, fac parte din Parcul National Cheile Bicazaului - Hășmaș si sunt declarate monumente ale naturii, fiind incluse in ariile protejate de interes national, Cheile Bicazului din judetul Neamț si Cheile Bicazului si Lacul Roșu din judetul Harghita.
Raul Bicaz strabate pe cursul lui neschimbat, muntii Hășmaș in partea de est, Tulghes-Valea Rece, impartind culmea respectiva in doua, o culme spre nord si alta spre sud numita si Culmea Dămuc. Pe aceste locuri exista unul dintre cele mai remarcabile itinerarii turistice ale Carpaților, in care veti gasi roci colorate diferit, variate ca alcatuire si forma, cenusi vulcanica, jaspuri si conglomerate in majoritatea punctelor de atracție turisica.

  Cu peisaje create de stancile impunatoare, lumina si umbra scot la iveala culorile stancilor care pot capata diverse nuante. Vaile inguste si adanci, versatii abruti, stanci cu forme bizare, modelate de ploi si de vant, intregesc tabloul general pentru turistii care viziteaza aceste locuri.

  Flora zonei este reprezentata in general de o vegetatie spontana, dar poti intalni floarea de colt sau floarea reginei, ocrotita de lege inca din 1931. Culmile muntelui au portiuni unde sunt impadurite cu paduri de foiase dar si locuri golase unde soarele lumineaza foarte bine forma crestei.

  Turistii care ajung in aceasta zona, nu au posibilitatea de activitati celebre in alte zone turistice, dar raman placuti impresionati de tot peisajul creat de natura, de raul Bicaz, pana la urma de tot ce ne-a daruit Dumnezeu in aceste locuri.
Pe parcursul soselei, poti admira un masiv stancos de 1120 m denumit Piatra Altarului, Piatra Pinteștilor, P. Surducului, Poarta de Piatra si Polițele Bardosului. In caz ca va plac pesterile aici vom regasi doua dintre ele: P. Neagră si P. Cascadă. Puteti face plimbari sau drumetii in jurul cheilor, dar trebuie sa fiti echipati corespunzator deoarece traseele nu sunt chiar asa de usoare. Nu va uitati aparatul de fotografiat!

  In punctul de maxim interes, veti gasi multi comercianti in cabanutele lor de lemn pe ambele sensuri ale drumului. Nu va lasati impresionati de acest lucru, si urmariti mai bine, peisajele care te fac sa-ti ridici privirea din pamant catre inaltul muntilor. In apropiere exista Lacul Roșu, unde activitatea turistica este ceva mai dezvoltata, si va puteti plimba cu barca sau/si savura deliciile culinare ale acestei minunate zone.
Daca vacanta dvs este in jurul datei de 14 -19 august, si veti ajunge in orasul Bicaz, puteti prinde sarbatorirea zilelor orasului care se desfasoara in fiecare an.

Cazare Cheile Bicazului

Pentru servicii de cazare, pensiunile si hotelurile va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.