Cazare în zona Cazanele Dunării

 Zona turistică ce mai poarta numele si de Clisura Dunării, sunt un sector cunoscut in defileul Dunării la trecerea prin munții Carpați. Cu o lungime aproximativă de 9 km, Dunărea își face loc printre pereții calcarosi și a creat de-a lungul timpului adevărate opere de relief unice în Europa. Cazanele Mari au o lungime aproximativă de 4 km iar Cazanele Mici o lungime aproximativă 3 km.
 In aceasta superba zona turistica, veti putea gasi o bogata oferta de cazare Cazanele Dunării. Va recomandam sa efectuati rezervari din timp in plin sezon pentru pensiunile din Cazanele Dunării.

 Enumerăm cateva din cele mai cunoscute obiective turistice:

  • Golful Mraconia
  • Statuia lui Decebal
  • Pestera Veterani

  • Ciucaru Mare
  • Manastirea Macronia
  • Tabula Traiana

Pensiuni Cazanele Dunării

Zona turistică ce dispune de oferte de cazare pensiuni Cazanele Dunării, si la o varietate mare de servicii turistice la prețuri decente. Vă așteptăm cu drag să descoperiți această zonă turistică deosebită.

Cazare Dubova

Dubova

Cabane și Vile
Cazare Eșelnița

Eșelnița

Pensiuni și vile
Cazare Orșova

Orșova

Oferte de pensiuni și cabane
Cazare Svinița

Svinița

Cazare la vile si pensiuni

Despre istoria zonei

 Un tinut bogat in istorie din cele mai vechi timpuri si un peisaj spectaculos in care Dunarea trece prin muntii Banatului si masivele muntoase de pe malul sarbesc. In unele locuri, Dunarea se ingusteaza foarte mult, ajugand si la 230 de metri, facand circulatia maritima greoaie si periculoasa. Cu o adancime de peste 80 de metrii, pe alocuri chiar si 100, in Cazanele Dunării veti gasi pesiaje de stanci abrupte ce intra direct in apele involburate ale fluviului.

 In Dunare se varsa rauri sau parauri formand estuare si chiar golfuri. Unul dintre cele mai frumoase este Golful Mraconia, acolo unde este scruptat si chipul lui Decebal. Statuia este realizata in mai mult de 10 ani din fondurile proprii ale unei personalitati locale si este cea mai inalta statiue de acest tip din Europa. Tot din acest golf te poti imbarca pe una de barcile rapide sau mai putin rapide, disponibile turistilor pentru o plimbare memorabila.

  Cazanele Mari cu o lungima aproximativă de patru km, fac parte din muntii Ciucarul Mare si Veliki Strbac din Serbia. Aici veti gasi doua pesteri pe care vi le recomandam sa le vizitati, in Ponicova se intra cu barca, iar in cealalta, Grota Veterani veti urca cateva trepte de fier pentru accesul in caverna. Aceste pesteri erau folosite din multe mii de ani, dar ne mai pot vedea si astazi urmele lasate de romani lui Traian, de exemplu.

  Cazanele Mici se intind pe o portiune de trei km, fiind regasite intre Ciucaru Mic si Mali Strbac din Serbia.
Cazanele Dunării si masivul Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Portile de Fier.

  Statuia lui Decebal a fost realizata de un numar de doar 12 alpinisti care au lucrat timp de 10 ani pentru a finaliza 90% din ceea ce se poate admira in prezent. Lucrarile au fost finalizate in anul 2004. Chipul lui Decebal a devenit rapid un faimos obiectiv turistic al zonei, cunoscut in intreaga tara dar si in strainatate.

  Tabula Traiana, un alt obicetiv important al acestei zone, este o placa de marmura datata din primul razboi dacic. Acest monument milenar a fost ridicat de pe locul original cu 120 metrii, astfel astazi n-ar mai fi putea vizitata.
 Luati in considerare si traseele din muntii Banatului, cel mai cunoscut pentru frumusetea lui este varful Masivului Ciucaru Mare, de unde veti avea o vedere panoramica asupra portiunii celei mai inguste a Dunarii.

Oferte cazare Cazanele Dunării

Pentru servicii de cazare, pensiunile si cabanele va asteapta cu cele mai bune oferte atat in perioada sarbatorilor cat si la sfarsitul weekend urilor. Datorită situației actuale generate de pandemia Covid-19, va rugam sa dati dovada de intelegere cu privire la modificarile aduse de proprietarii unitatiilor hoteliere.

Pensiunea ta aici

Înscrie pensiunea ta pe Top500Pensiuni.ro . Investește inteligent în afacerea ta.