Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Valea Teleajenului

Cazare pensiuni Valea Teleajenului   Valea Teleajenului isi are obarsia in Masivul Ciucas si s-a format de-a lungul raului cu acelasi nume, pe culoarul "Paraul Berii", de unde raul Teleajenului strabate 113 km pana la varsarea lui in raul Prahova.
In depresiunea Cheia vom gasi peisaje superbe mai ales ca Teleajenul capteaza apele paraului Tampa, pentru ca la iesirea din munti sa se uneasca cu apele raului Telejenel.
Cu o istorie straveche din timpurile romane, drumul din Valea Teleajenului traverseaza muntii din Transilvania, pe Valea Buzaului superior, urca mai apoi pana la Poiana Fetii, ca dupa aceasta sa coboare pe langa raul Telejenel. In evul mediu, valea Teleajenului era legatura dintre asezarile din Ardeal si Tara Romaneasca, deci un important drum comercial, ceea ce au dus la aparitia a mai multor asezari pe de-a lungul vaii, precum Valenii de Munte. Valea Teleajenului s-a dovodit a fi importanta prin drumul strategic ce o stabatea, fiind folosita si de oastea lui Mihai Viteazul in drumul sau spre Ardeal. De asemenea, gasim si locuri de popas de-a lungul Vaii Teleajenului pentru ciobanii sositi cu turmele lor din Transilvania in cautarea pasunilor din Baltile Brailei si Lunca Dunarii.
Tot pe Valea Teleajenului vom gasi si statiunea turistica Cheia, unul din principalele locuri de popas folosita adesea ca punct de plecare in expeditiile montane din Muntii Ciucas. Si turismul ecumenic este ca o lectie de istorie a domnitorilor munteni din istoria locului. Spiritualitatea acestor locuri de o rara frumusete naturala, se face simtita cel mai bine atunci cand veti vizita Manastirea Suzana, situata la 40 km de Valenii de Munte, construita la 1740, dar si Manastirea Crasna, la cei 50 km de Ploiesti, aflata la poalele Muntilor Ursoaia si ridicata la inceputurile secolelor XVIII. De asemenea, biserica de la Gherghita merita o atentie deosebita, fiind ctitoria lui Matei Basarab. Cu Arhitectura deosebita, constructiile civile nu pot trece neobservate, mai ales cand este vorba de Castelul de la Cocorasti Colti sau de Conacul Pana Filipescu.
Iubitorii de excurisii in natura si de peisaje montane pot descoperii Muntele de Sare de la Slanic Prahova, declarat monument al naturii. La baza acestui munte se afla si un lac antropic, numit si Grota Miresii, cu o adancime de 20 m.
Segmentul turistic este reprezentat si de pensiunile si hotelurile care ofera servicii de cazare la preturi mici de obicei, turistilor care vor un sejur sau un weekend minunat in Valea Teleajenului.

Subscribe to RSS - Cazare Valea Teleajenului