Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Transfagarasan

Cazare Transfagarasan  Transfagarasanul este considerata de specialisti cea mai frumoasa sosea montana din tara si din lume, datorita serpentinelor dar mai ales a peisajelor care o insotesc pe tot parcursul drumului. Cu toate ca este inchis circulatiei rutiere mai bine de 8 luni pe an, va recomandam sa vedeti Transfagarasanul macar o data in viata.
 Transfagarasanul se intinde pe raza judetelor Arges si Sibiu, din comuna Bascov pana in apropierea comunei Cartisoara, cu o lungime de 151 km, traversand muntii Fagaras pe directia nord-sud, facand legatura intre Transilvania si Muntenia. Tot drumul este asfaltat, cu altitudinea maxima de 2.042 m inapropierea tunelului de langa Lacul Balea. Astfel, Transfagarasanul este al doua sosea ca altitudine dupa Transalpina, in clasamentul soselelor alpine din Romania.
  Transfagarasanul trece peste 830 de podete si 27 de viaducte, pentru ca la realizarea lui au fost necesare eforturi tehnice si materiale deosebite pentru acea perioada. Din pacate, contructia Transfagarasanului s-a soldat si cu pierderi de vieti omenesti, bilatul oficial fiind de 40 de morti, dar muncitorii care au fost martori ai evenimentelor si care mai traiesc si astazi, avanseaza cifre de 20 de ori mai mari.
 Constructia Transfagarasanului a durat intre anii 1970 - 1974 desi la momentul respectiv Romania dispunea de mai multe sosele dinaintea perioadei comuniste (soseaua alpina Novaci-Saliste sau vechea sosea Campina-Predeal) sau construite in primii ani ai regimului (drumul Bumbesti Jiu-Petrosani).  
  Deoarece soseaua este una nesemnalizata corespunzator si deosebit de periculos, cu multe viraje si curbe in ac de par, vara exista restrictii ce cuprind perioada de intuneric, intre orele 22:00-06:00. Exista riscul caderii in gol este real si bine de luat in seama. Limita de viteza recomandata este de 40 km/h.
 Pe timpul iernii, cand Trasfagarasanul este impracticabil, daca doriti sa ajungeti la Lacul Balea, puteti lua telecabina de la cabana "Balea Cascada".

 Veti gasi de-al lungul Transfagarasanului pensiuni pentru cazare cu preturi mici spre medii, exeptie facand cotele cele mai inalte si perioadele de iarna cand Transfagarasanul este inchis.
 

Subscribe to RSS - Cazare Transfagarasan