Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Transalpina

Cazare Transalpina Transalpina este o sosea care din punctul de vedere al peisajelor este cea mai frumoasa sosea montana din tara si nu numai, facand legatura intre orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba.
Transalpina strabate muntii Parang din Carpatii Meridionali si care este cea mai inalta sosea din tara noastra, punctul maximum de altitudine fiind in Pasul Urdele (judetul Valcea) la 2.145 m. In continuare, drumul se continua pe langa varfurile Dengheru (2.084 m), Papusa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) si Muntinu (2.062 m).  
 Este bine sa nu uitati ca Transalpina este totusi un drum alpin, nu lipsit de pericole pentru sorerii neexperimentati, care strabate patru judete: Gorj, Valcea, Sibiu si Alba. Din aceste motive, in perioada de iarna este inchis.
 Istoria acestui drum sunt neclare si astazi. Se crede ca legiunile romane au construit un drum printre munti, in timpul razboaielor cu dacii, motiv pentru care este intalnit in hartile de istorie si sub denumirea de "coridorul IV strategic roman".
  O alta legenda locala, spune ca de la sfarsiul sec. XVIII si pana la inceputul sec XIX, oamenii locului au participat dupa puterile financiare ale fiecaruia la costruirea acestui drum.
 Potrivit altor surse, soseaua a fost refracuta si peitruita de germani in timpul Primului Razboi Mondial, din motive lesne de inteles, dar a fost foarte putin folosita.
  Cunoscuta si ca "Poteca Dracului", a fost initial doar o poteca de munte folosita de pastorii din Marginimea Sibiului pentru transhumanta.
  Regele Carol al II lea luand aminte din exemplele date de nemti in domeniul militar, a dorit sa aiba la dispozitie un drum strategic, in special pentru artileria montana romana, care era trasa de cai la vremea respectiva, si care sa poata comunica si deplasa usor intre Transilvania si Valahia. Lucrarile de refacere decise de rege s-au desfasurat in perioada 1934-1939. Inaugurarea drumului a fost in 1939 in prezenta regelui Carol al II lea, insotit de viitorul rege Mihai I, sotia sa Arethia, precum si de suita regala. Acestia au parcurs intregul traseu al drumului la bordul unei masini de teren, la volan aflandu-se insusi regele Carol al II lea.
  Dupa aceasta fastuoasa inaugurare, drumul a purtat numele de "Drumul Regal" sau "Drumul Regelui", care a inlocuit denumirea populara de "Poteca Dracului".
 Transalpina a fost reabilitat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial de catre trupele germane din ratiuni militare. Din acea perioada, drumul a fost putin intretinut iar dupa decembrie 1989 s-a incetat si putina intretinere de care avea parte, o parte a zidurilor de sprijin au fost stricate, piatra fiind furata si utilizata in alte tipuri de constructii.
 In prezent, anual in luna septembrie pe portiunea de serpentine a DN67C intre Novaci si Ranca se desfasoara Campionatul National de Viteza in Coasta, etapa Ranca.

 Pe tot cuprinsul Transalpinei veti avea posibilitatea sa va cazati la pensiuni cu preturi mici in general. Exceptie fac cabanele montane si cotele cele mai inalte unde nu veti gasi pensiuni pentru cazare.

  Incepand cu 15 august 2015, Transalpina a fost deschisa oficial circulatiei rutiere din regim de drum in lucru si inchisa la 1 noiembrie 2015 pe cele mai dificile segmente rutiere.
 

Subscribe to RSS - Cazare Transalpina