Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Muntii Rodnei

Cazare muntii Rodnei  Muntii Rodnei fac parte din grupa de nord a Carpatilor Orientali, cu altituni maxime de 2.303 m, atinse pe piscul Pietrosul. Muntii Rodnei sunt cei mai greu de strabatut si cei mai inalti munti din lantul Carpatilor Orientali.
 Muntii Rodnei au o culme de o lungime de peste 50 km si o latime de 30-40 km, orientata pe axa est-vest, abrupta spre nord si domoala spre sud.
 Masivele Rodnei apar zone muntoase care au ramas ridicate dupa scufundarea regiunilor vecine, marginite de falii profunde: Dragos Voda la nord si Rodnei la sud. Tot in zona de sud a muntilor sus-numiti, apar rocile vulcanice neogene, iar rocile sedimentare de varsta cretacica si paleogena la urma de la miscarile stirice si imprima reliefulului trasaturile caracteristice. Din intregul lant carpatic oriental, Muntii Rodnei au pastrat cel mai bine urmele ghetarilor cuaternari. Acești munți prezintă numeroase circuri glaciare (Ineu - Lala, Negoiescu, Iezer, Buhăescu, Izvorul Cailor, Puzdrele etc), chei și defileuri (Cheile Bistricioarei, defileurile Strâmba, Rebra, Cormoaia, Pasul Prislop etc), cascade (Cascada Cailor cu o cădere de peste 80 m - cea mai mare din țară, treapta principală având peste 16 m înălțime -, Gușet, Cormoaia, Anieș, cascada Puzdrele care se află la 1.520 m altitudine).
 Muntii Rodnei au o serie de pesteri care trebuiesc vizitate, dintre care amintim: pestera Izvorul Tausoarelor, pestera Maglei, pestera Jgheabul lui Zalion, pestera Grota Zanelor, Pestera Izvorul Albastru al Izei, pestera Baia lui Schmeider, pestera din Valeai Cobaselului si altele.
 In anul 1979 a fost declarate 3.300 ha rezervatie a biosferei din Parcul National Muntii Rodnei, dintr-un total de 47.227 ha. Este cea mai mare arie protejata de lege in grupul nordic al Carpatilor Orientali. Cand intrati in parcul national dinspre Borsa, gasiti Cascada Cailor intr-o zona deosebita. Stancile din aceasta zona sunt o provocare pe masura a celor ce iubesc alpinismul.
In Muntii Rodnei au fost create mai multe parcuri nationale si rezervatii stintifice cum ar fi: rezervatia stiintifica Pietrosu Mare, rezervatia naturala Piatra Rea, rezervatia mixta Pestera si Izbucul Izcorului Albastru al Izei, rezervatia mixta Ineu - Lala, precum si rezervatia botanica Poiana cu narcise din muntele Saca si rezervatia speologica Pestera Cobasel.

 Pensiunile din zona asteapta turistii care vor sa descopere muntii Rodnei cu cele mai bune conditii de cazare si la preturi mici, in general.

Subscribe to RSS - Cazare Muntii Rodnei