Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Muntii Piatra Craiului

 Cazare Muntii Piatra Craiului   Masiul Piatra Craiului sau Muntii Piatra Craiului este un lant muntos calcaros localizat la sud-vestul Carpatilor Orientali, dar care apartine lantului Carpatilor Meridionali.
  Masiul Piatra Craiului se deosebeste geografic si geomorfologic de masivele si grupele muntoase inconjuratoare, care sunt formate aproape exclusiv din roci cristaline si nu din roci sedimentare precum Muntii Piatra Craiului. Forma masivului amintit mai sus este o "lama" taioasa si abrupta de roci, in special roci calcaroase, lunga de 24-26 km cu orientarea de la sud-vest spre nord-est, si lata de aproximativa 6-8 km. Astfel au luat nastere pereti verticali inalti de 400-650 m, dintre Padina Lancii si Valea lui Ivan adevarate opere de arta create de mama natura.
Altitudinea maxima este atinsa de varful Varful La Om sau cunoscut ca Piscul Baciului cu inaltimea maxima de 2238 m. Masivul are numeroase piscuri peste 2.000 de metri altitudine (Vf. Padina Popii (2.025 m), Vf. Ascuțit (2.150 m), Vf. Țimbalul Mare (2.177 m), Vârful dintre Țimbale (2.170 m), Vf. Sbirii (2.220 m), Vf. Căldării Ocolite (2.202 m) ).
 Temperatura medie anuala are valoarea de 0°C dar la inaltimi mai mare, coboara usor peste -2°C. Rafalele de vand sunt aproape permanente datorita pozitiei izolate a masivului. Si precipitatiile se mentin la 1.000 - 1.200 mm/an, cu precadere in lunile mai si iunie.
 Gasim o vegetatie bogata in zona turistica muntii Piatra Craiului, datorita solului de tip calcaros care se gaseste din abundenta in aceast areal. In flora masivului gasim si specii unice in lume, cum ar fi Garofita Pietrei Craiului. Printre speciile de animale amintim capra neagra, declarata monument al naturii, mistretul, capriorul, ursul carpatine, vulpea, rasul, lupul, veverita.
 Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioarei sunt cele mai importante fenomene carstice din Piatra Craiului. In zona de nord-est gasim Prapastiile Zarnestilor, izbucurile Fantanile Domnilor si Fantana lui Botorog, La Zaplaz, Cerdacul Stanciului, Pestera Stanciului, Moara Dracului. Amintim Marele Grohotis care este o panza de pietre instabile de 4 km.

Va puteti caza la pensiunile din zona unde veti gasi un standard ridicat in domeniul hotelier la majoritatea pensiunilor si hotelurilor.

Subscribe to RSS - Cazare Muntii Piatra Craiului