Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Muntii Bucegi

Cazare Muntii Bucegi Masivul Bucegi se gaseste la extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, delimitat fiind de valea Prahovei la est si culoarul Branului si valea Ialomitei la vest, la nord de depresiunea Barsei iar spre sud pana la contactul cu Subcarpatii de curbura. Muntii Bucegi se intind pe o suprafata de 300 km2 si pe teritoriul judeteleor Dambovita, Prahova si Brasov.
Muntii Bucegi au o mare complexitate structurala si morfologica, masivul fiind ca o cetate naturala, suspendata la 1600 - 2500 m, flancata de abrupturi puternice.
  Denumirea muntilor Bucegi vine din varianta de Buceac care este amintit in actul ctitoricesc din 1695 al Manastirii Sinaia, si care este echivalentul unui covor de muschi verde si moale sau chiar pamant pustiu, lipsit de paduri, doar cu buruiesi si ierbarie(jnepeni).
  Formele de eroziune si formele de acumulare sunt cele doua forme principale care se intalnesc in muntii Bucegi. Masiul mai sus amintit are conformatia in forma de potcoava ceea ce determina in mod evident dispuneara si directia de curgere a raurilor. Raul Ialomita este principalul coletor de apa de pe interiorul masiului cu forma bazinului simetrica si alimentata din zapezi si ploi, izvorand la mare inaltime de sub varful Omu. In marea parte a anului, afluentii sunt seci in cursul mediu si superior, dar in timpul sezoanelor ploioase au debit torential.
Muntii Bucegi au putine bogatii naturale, piatra pentru constructii si pasunile fiind cele mai cautate.
Clima din masivul Bucegi este caracterizate prin temperaturi medii de 2-6°C si 0-2°C la peste 1800 m altitudine, cu precipitatii abundente de 800 - 1200 mm/an si vanturi puternice. In Bucegi vremea se poate schimba foarte repede, existand zile cand cel putin trei anotimpuri sunt prezente in aceeasi zi.
  Flora si fauna in masivul Bucegi este protejat prin lege, inca din anul 1935 cand o parte din masiv este inclus in lista ariilor protejate din Romania, cu statutul de Parc National. Dintre speciile ocrotite amintim: floarea-regina sau floarea de colt, bujorul de munte sau smardarul, iedera alba, angelica, sangele voinicului, argintica, macul galben, iarba dragostei sau iarba usoara. Si speciile de arbusti precum jnepenii sau ienuparul sunt ocrotite de lege.
 Pe langa fauna specifica arealului muntos, aici se gasesc gainusa de alun, zaganul acvila de munte si capra neagra iar in apele de munte, pastravul, cleanul si mreana.
 Pe muntii Bucegi se gasesc cabane locuite permanent, printre care cabana Omu la 2505 m altitudine, cabana Babele, cabana Caraiman, Cabana Diham, cabana Malaiesti si multe alte. Cabanei Omu ii revine titlul de cabana situata la cea mai mare altitudine din muntii Carpati, fiind si inalt punct locuit permanent din Romania.

 Cele mai cunoscute obiective turistice din muntii Bucegi sunt Sfixul si Babele, dar si crucea Caraiman si cascada Sapte Izvoare.

Subscribe to RSS - Cazare Muntii Bucegi