Oferte Delta Dunarii 2020

Oferte Delta Dunarii 2020 pentru intreaga tara.

Oferte cazare munte 2020

Oferte cazare munte 2020 din toate zonele turistice.


Localitățile sunt listate doar dacă conțin cel puțin o unitate hotelieră.

Cazare Lacul Izvorul Muntelui

 Lacul Izvorul Muntelui Cazare Pensiuni   Obiectiv turistic printre cele mai cautate din judetul Neamt, acolo unde si este localizat, Lacul Izvorul Muntelui sau Lacul Bicaz este un lac de acumulare format in mod natural pe raul Bistrita. Mai jos de Lacul Izvorul Muntelui undeva la 4 km, se afla orasul Bicaz fiind cel mai apropiat oras de Lacul Izvorul Muntelui.
   Suprafata lacului are in medie o lungime de 35 km si un perimetru de 71 km cu o suprafata de 32,6 km2 precum si un volum maxim de apa de 1250 milioane de m3, clasandu-se astfel ca si marime, pe locul doi pentru lacurile artificiale din Romania.
 Lacul Izvorul Muntelui face parte dintr-un peisaj montan deosebit de frumos, cu un climat moderat si o temperatura medie anuala de 7 - 7,5 oC, cu ierni blande la o temperatura media de -4 - -5 oC si veri moderat de calde undeva la 16 oC.
  In anul 2000 a fost delarata o zona protejata cu statut de rezervatie acvatica de 150 hectare chiar pe malul drept al acumularii, in zona Izvorului Alb.
  In apele lacului gasim o fauna bogata in specii de pesti precum: clean, babusca, moioaga, lostrita, mreana, oblite, pastrav indigen, scobar, porcusor si platica.
 Pe malul opus rezervatiei naturale, adica pe malul stang, in localitatea Potoci, se gaseste si Statiunea de Cercetari Biologice "Petre Jitariu" ce apartine de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Mica statiune are in dotare un batiscaf pentru diverse cercetari subacvatice, pe care cunoscutul oceanograf Jacques-Yves Cousteau l-a vizitat.
 Tot pe malul stang, in imediata apropiere de barajul care gestioneaza apa lacului, se afla si un port turistic. Turistii pot sa aleaga dintre salupe, vaporase, hidrobiciclete pentru agrement si relaxare in concediul sau vacanta lor.

 Despre cazare Lacul Izvorul Muntelui
  Cazarea pentru Lacul Izvorul Muntelui se poate regasi pe ambele maluri ale lacului, in pensiuni agroturistice si case de vacanta sau hoteluri. Preturi mici pentru cazarea turistilor care doresc sa viziteze Lacul Izvorul Muntelui.


 Obiective turistice invecinate:

  • Masivul Ceahlau
  • Cheile Bicazului
  • Piatra Teiului, Padurea Secu
  • Statiunea Durau
  • Manastirea Durau, Palatul Cnejilor
  • Platoul Comarnicului
  • Manastirea Bihalnita si Schitul Pahomie cel Mare din Hagu
  • Manastirea Petru Voda, biserica de lemn din Galu, biserica de lemn Trei Ierarhi din Poiana Largului.
Subscribe to RSS - Cazare Lacul Izvorul Muntelui